Meest gestelde vragen

Hoe kan ik me inschrijven bij de nieuwe praktijk?

U kunt zich inschrijven via de website onder het kopje ‘Inschrijven’. Het inschrijfformulier is tevens beschikbaar in de praktijk. Er dient voor ieder gezinslid een apart formulier ingevuld te worden.

Hoe wordt mijn (digitale) aanmelding verwerkt?

Wij zijn druk bezig met het verwerken van de inschrijvingen. U kunt vanaf 22 juli gebruikmaken van onze zorgverlening.

We vragen u een geldig ID-bewijs en uw verzekeringsgegevens mee te brengen bij uw eerste afspraak, zodat uw inschrijving definitief gemaakt kan worden. U hoeft dit dus niet gelijk na het openen van de praktijk te doen.

Het is van belang dat u aan uw overige zorgverleners doorgeeft dat u ingeschreven bent bij HKN Praktijk. Denkt u hierbij onder andere aan specialisten in het ziekenhuis, de trombosedienst en artsenlaboratorium Starlet, fysiotherapeut en tandarts.

Wie heeft er inzage in mijn medisch dossier?

Op Volgjezorg kunt u uw toestemming regelen voor de uitwisseling van uw medische gegevens via het Landelijk Schakelpunt. Voor uw huisarts, de huisartsenpost en voor uw apotheek. Zodat zij andere zorgaanbieders kunnen helpen met informatie voor goede, veilige en snelle zorg aan u.

Op Volgjezorg kunt u ook volgen wat er met uw medische gegevens gebeurt. Welke soorten gegevens zijn er met uw toestemming gedeeld? Door welke zorgaanbieder(s) zijn ze bekeken? En wanneer? Zo weet u altijd wat er met uw medische gegevens gebeurt. Meer informatie kunt u terugvinden op de volgende websites.

https://www.volgjezorg.nl/
https://www.vzvz.nl/

Hoe kan ik mijn medisch dossier opvragen?

Als u een nieuwe huisarts kiest, is het belangrijk dat uw nieuwe huisarts op de hoogte is van uw medische geschiedenis. Uw medische geschiedenis staat in uw patiëntendossier. Het is gebruikelijk dat uw oude huisarts het dossier overdraagt aan uw nieuwe huisarts.

Nadat wij uw voorlopige inschrijving hebben ontvangen, vragen wij uw dossier op. Wij vertrouwen erop dat uw oude huisarts het dossier spoedig (digitaal) naar ons zal verzenden.

U heeft altijd recht op inzage in uw dossier.

Wie wordt mijn nieuwe huisarts?

De komende periode is huisarts L. Arwert voor drie dagen per week verbonden aan de praktijk. Daarnaast wordt de praktijk ondersteund door huisartsen uit de omliggende HKN-praktijken.

Op dit moment is HKN Praktijk druk bezig met de werving van nieuwe huisartsen en praktijkmedewerkers. Het kan echter even duren voordat HKN Praktijk op volle sterkte is. Wij doen ons uiterste best om dit zo spoedig mogelijk te realiseren en vragen hiervoor uw begrip.

Wat zijn de openingstijden van de praktijk?

De praktijk is vanaf 22 juli geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.00 – 17.00 uur.

Bij wie kan ik terecht met vragen?

Vanaf maandag 22 juli is er een team aanwezig in de praktijk om u te woord te staan en vragen te beantwoorden. Houd er rekening mee dat niet al uw vragen meteen beantwoord kunnen worden, aangezien de praktijk nog niet volledig operationeel is.  Ook kunt u uw vragen stellen via het e-mailadres: infohknpraktijk@hknhuisartsen.nl .

Hoe kan ik een afspraak maken?

Vanaf maandag 22 juli kunt u tussen 08.00 – 10.00 uur bellen met de praktijk om een afspraak te maken. Telefoonnummer: 0223-239 033.

Waar kan ik actuele informatie vinden?

Wij doen ons uiterste best u zo goed mogelijk te informeren.  Voor de meest recente informatie verwijzen wij naar de website https://hknpraktijk.hknhuisartsen.nl.

Waar kan ik terecht met spoedeisende klachten?

  1. Bij levensbedreigende situaties belt u 112.
  2. Uw eigen huisartsenpraktijk blijft, in principe, bereikbaar.
    Toetst u 1 in het geval van een spoedeisende klacht.
  3. Voor dringende huisartsenzorg tijdens de avonden, nachten en weekenden, die niet kan wachten tot het eerstvolgende spreekuur van de huisarts, kunt u terecht op de huisartsenpost in Schagen, Grotewallerweg 1, telefoonnummer: 0224- 224040.

Wat kunt u zelf doen?

Twijfelt u of u de huisarts of huisartsenpost moet bellen? Check Thuisarts.nl. De informatiebron voor medische informatie ondersteund door het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG).

www.thuisarts.nl

 Waar kan ik complimenten en klachten melden? 

Wij ontvangen uw complimenten graag via het e-mailadres: infohknpraktijk@hknpraktijken.nl.
Voor klachten verwijzen wij u naar het klachtenformulier op de website https://hknpraktijk.hknhuisartsen.nl .